przez Piotr Gerek » Cz maja 21, 2009 10:23 am
Witam wszystkich.
Nazywam się Piotr Gerek. Zakończyłem naukę w uczelni ekonomicznej z tytułem magistra. Obecnie praktykuję w firmie zajmującej się m.in. tworzeniem gier na PC oraz na telefony komórkowe. Interesuje się głównie grami komputerowymi: fps (Counter-strike: Source i Quake Live), jrpg (Final Fantasy 7, 8; The Last Remnants), rts (Starcraft, Warcraft 3, C&C3), mmorpg (Lineage 2, Guild Wars); ale także wędkarstwem (spinning) oraz filmem i muzyką. Swoją przygodę z grami rozpocząłem, mniej więcej, w roku 1991 albo 1992. Grałem u brata na Commodore 64, Amidze 500, Pegasusie w gry typu Contra, Pac-Man, Mario, czy Tetris. Później był PC u kolegi i Wolfenstein 3d, Heroes of Might and Magic, Command & Conquer. Potem rodzice kupili mi peceta z procesorem 200MHz i rozpoczęła się dla mnie era Quake 2, Dungeon Keeper oraz Total Annihilation. Dzisiaj już mniej gram ze względu na brak czasu, jednak ta dziedzina rozrywki jest mi na tyle bliska, że nie zrezygnuję z niej chyba nigdy. Na forum PTBG pojawiam się w konkretnym celu. Poszukuję opracowań i jakichś publikacji na temat badań nad wiekiem gracza komputerowego. Zarówno w Polsce, jak i na świecie. Zbieram informacje dotyczące lat poprzednich, ale też interesują mnie najnowsze badania.
Pozdrawiam.