Moderatorzy: Jerzy Szeja, Augustyn Surdyk, Stanisław Krawczyk
Stanisław Krawczyk napisał(a):Czy Kolega pyta w jakimś szczególnym celu, czy po prostu z ciekawości?
Augustyn Surdyk napisał(a):Miło mi, że zostałem wywołany do tablicy i chętnie podjąłbym się opieki nad pracą, ale obawiam się jednak, że z powodów formalnych brani są pod uwagę promotorzy z danego instytutu (nie wspominając już o innym wydziale, uczelni czy przede wszystkim dyscyplinie) [...].
Michał Mochocki napisał(a):Ja uważam, że obecnie i tak mamy nadprodukcję teorii w stosunku do badań empirycznych. W bydgoskim Kole PTBG (które powinno rozpocząć działalność w marcu) zamierzam przede wszystkim zająć się pomiarem edukacyjnej skuteczności RPG/LARP-ów na możliwie dużej próbce uczniów.
Stanisław Just napisał(a):Kolejna propozycja badań to replika badań z zakresu psychologii twórczości.
Badanie polega na tym, że OB prosi się o narysowanie stworzenia z planety podobnej do Ziemi i planety innej niż Ziemia. Jednym z wniosków jest to, że mimo tej instrukcji powstają stworzenia bardzo podobne do ziemskich, ale wniosków z tego badania na polu twórczości jest znacznie więcej.
W każdym razie można by było podjąć się repliki tychże badań przy wykorzystaniu edytora stworów z gry Spore (Willa Wrighta), który zostanie opublikowany już za kilka miesięcy (przed premierą samej gry).
Co Kol. myślicie o takim pomyśle?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości